Wie zijn wij

Jonge Sporthelden is ontstaan uit een concept dat BroSports (René en Frank van Wieringen) heeft ontwikkeld in de regio Bollenstreek. Het concept Peuter- en Kleutersport bestond nog niet, maar bewegen op jonge leeftijd is juist zeer belangrijk. Hierdoor besloten wij als team BroSports een speciaal concept te ontwikkelen voor deze doelgroep. Inmiddels is dit niet meer weg te denken in deze regio, maar wilden wij onze kennis en kunde graag delen… vandaar JONGE SPORTHELDEN!

Ons team Jonge Sporthelden bestaat uit specialisten uit het bewegingsonderwijs, liefhebbers van bewegen, ervaren krachten binnen deze doelgroep, lesontwikkelaars en een PR/ICT-team om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Met deze enthousiaste club Jonge Sporthelden zullen wij het bewegen voor peuters en kleuters, maar ook het geven van de sportlessen altijd leuk en uitdagend maken!

René van Wieringen

René is zijn hele leven al lang actief in de sport. In 2003 is hij afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en direct aan de slag gegaan in het bewegingsonderwijs en heeft later ook het sportieve bedrijf BroSports opgericht. Dat kinderen veel plezier in sport beleven vindt René van groot belang. Hij is er tevens van overtuigd dat men zo vroeg mogelijk moet beginnen en zo lang mogelijk moet doorgaan. "Bewegen is goed voor je en goed bewegen geeft plezier, vertrouwen en heel veel voordelen!"

Frank van Wieringen

Na zijn studie aan het CIOS (2006) heeft Frank in verkorte route de Haagse Academie Lichamelijke Oefening (2010) behaald. In deze tussentijd heeft Frank al veel ervaring opgedaan binnen het lesgeven in het regulier- en speciaal onderwijs. Het bedrijf BroSports, samen met zijn broer René, is het bewijs dat hij sport enorm belangrijk vindt. Juist de doelgroepen die niet alledaags zijn, verdienen deze sportieve aandacht. Peutersport is hier een groot voorbeeld van en Frank is dan ook blij dat de droom Jonge Sporthelden eindelijk uitkomt! “Bewegen kan overal en op ieder moment. Ga aan de slag en ervaar dat de mogelijkheden eindeloos zijn!”

Pam Straathof

Pam is in 2019 overtuigend afgestudeerd aan de Haagse Academie Lichamelijke Opvoeding. Tijdens deze studie is zij, in 2017, ook begonnen  als ontwikkelaar en docent Peutersport bij BroSports. Vanaf 2019 is zij tevens Peutersportcoordinator bij BroSports. Naast deze werkzaamheden heeft Pam ook al veel ervaring in het lesgeven binnen het voortgezet-, regulier en speciaal onderwijs. Daarnaast geeft Pam nog de module Bewegingsonderwijs voor deeltijd PABO-studenten.   "Naast het feit dat bewegen op jonge leeftijd belangrijk is, is het ook enorm leuk!"